Vraag Amerikanen niet België aan te duiden op een wereldkaart.
Maar laat hen vier Belgische producten opsommen, en de kans is groot dat
ze mosselen, wafels, chocolade en bier vermelden.
Onze landje serveert wereldklasse. Zo horen de Belgische chocolatiers bij de meest vermaarde ter wereld, met de merken Neuhaus en Leonidas als grote namen.
Stella Artois is sinds jaar en dag het bekendste Belgische bier, terwijl de populariteit van Chimay kleinschalige Amerikaanse brouwerijen inspireerde.'
'Voor een klein Europees land heeft België een diepe indruk gemaakt op de Amerikaanse restaurantbezoekers'. Zegt Journalist Edward Glazarev, hij schrijft voor New York Daily News, de belangrijkste krant van de stad na de New York Times.
Een van de succesformules is La Petite Abeille, met vier vestigingen. Zaakvoerder Yves Jadot weet waarom de New Yorkers zo smullen van onze Belgische keuken: 'Die is even verfijnd als de Franse, maar we werken met Duitse porties. De klanten krijgen waar voor hun geld. Zowel kwalitatief als kwantitatief.' 'De Belgische keuken is even verfijnd als de Franse, maar we serveren Duitse porties', verklaart restauranthouder Yves Jadot het succes.
Onze landje serveert wereldklasse. Zo horen de Belgische chocolatiers bij de meest vermaarde ter wereld, met de merken Neuhaus en Leonidas als grote namen.
Stella Artois is sinds jaar en dag het bekendste Belgische bier, terwijl de populariteit van Chimay kleinschalige Amerikaanse brouwerijen inspireerde.'
'Voor een klein Europees land heeft België een diepe indruk gemaakt op de Amerikaanse restaurantbezoekers'. Zegt Journalist Edward Glazarev, hij schrijft voor New York Daily News, de belangrijkste krant van de stad na de New York Times.
Een van de succesformules is La Petite Abeille, met vier vestigingen. Zaakvoerder Yves Jadot weet waarom de New Yorkers zo smullen van onze Belgische keuken: 'Die is even verfijnd als de Franse, maar we werken met Duitse porties. De klanten krijgen waar voor hun geld. Zowel kwalitatief als kwantitatief.' 'De Belgische keuken is even verfijnd als de Franse, maar we serveren Duitse porties', verklaart restauranthouder Yves Jadot het succes.
Jadot opende in 1996 zijn eerste La Petite Abeille. 'Ik moest er mijn Rolexhorloge en Porsche voor verkopen en na de eerste dag zag ik het al niet meer zitten. We hadden slechts driehonderd dollar in de kas.' Jadot zette door, en vandaag heeft hij een klein imperium opgebouwd. 'De Amerikanen zijn dol op onze stoemp saucisse, carbonade flamande, vol-au-vent, waterzooi en mosselen. Daarnaast vind je hier een ruim aanbod wafels, en natuurlijk bieren.'
Check it out on: www.petiteabeille.com
Voor Yves Jadot houdt het verhaal nog niet op. 'We hebben vier jaar onze expansieplannen opgeborgen door de crisis, maar we durven weer te dromen over een vijfde vestiging, een zesde, ga maar door. Ook buiten New York City.'
Petite Abeille @ NYC:
- 134 West Broadway
- 401 E. 20th St.
- 466 Hudson St.
- 44 W. 17th St.
De restaurants die het overleefd hebben, zijn vaste waarden geworden.'
Hieronder vindt u nog elke lekkere Belgische adresjes in New York City.
Hunker je naar een grote Belgische biertje of naar lekker Belgische frietjes met verse mosselen? Ga dan naar B. Cafe en geniet van een avond van verfijning en traditionele Belgische keuken.
Met een grote greep uit het assortiment van gebruikelijke Belgische gerechten samen met de Beste selectie van Belgische bieren in New York City, wil B.Cafe u het beste brengen van de Belgische menukaart; door middel van hoge kwaliteit, authentieke keuken en service.
Check it out on: www.bcafe.com
Met 2 locaties 'East' en 'West' van Central Park, is B. Cafe the place to B.
B. Café @t NYC:
- B. Café East: 240 E. 75 St.
- B. Café West: 566 Amsterdam
Het BXL Café is gelegen in het hart van Time square en serveert al vanaf 2004 Belgische specialiteiten met de beste Belgische bieren. Met hun donkere houten inrichting, comfortabele banketten en heerlijke bier selectie, zijn ze trots in het wezen een kleine oase op het kruispunt van de wereld; voor zowel de lokale bevolking na het werk, als 'home sick Belgians'.
Check it out on: www.bxlrestaurants.com
De zondag en maandag avond 'all-you-can-eat mosselen speciale' is ook de moeite waard voor het trotseren van de massa van Times Square.
Voetbalfan van de Europese soort? Dan is dit zeker dé plaats om geen enkele van de grote wedstrijden te moeten missen.
Ook na het zien van een Broadwayshow, kunt u hier nog binnen voor een midnight snack of drink. Want het BXL Café is gunstig gelegen in het Theater District, direct naast het gemeentehuis en aan de overkant van het onlangs gerenoveerde Henry Miller Theater. Dus kom zeker genieten van dit kleine stukje van België.
- BXL East: 210 East 51st Street
- BXL Café: 125 West 43rd Street
- BXL South: 50 West 22nd Street
Een zaak die zowel bij ons te vinden is als in de United States is Le Pain Quotidien. Deze Belgische keten telt 26 vestigingen in New York. Je kunt er genieten van allerlei lekkers recht vanuit de eigen bakkerij. Zo kunt er binnen springen om rustig te ontbijten, voor een goeie gevulde boterham van biologisch tarwebrood, een frisse salades, gezonde biologische soepen, sappige groentetaartjes, heerlijke desserts, maar ook voor een verwarmend of verkoelend drankje.
'Voedzaam en gezond brood, met dik deeg en een stevige korst.' Dat was de basis van Alain Coumont droom om een kleine bakkerij te openen.
Hij leerde dat brood kennen tijdens zijn kindertijd, rechtopstaand op een stoel, terwijl zijn moeder ’s zondags haar eigen brood maakte. Tijdens zijn carrière als chef in Brussel, slaagde Alain Coumont er niet in het brood uit zijn kindertijd terug te vinden. Gedreven en gepassioneerd door kwaliteit, keerde hij terug naar zijn roots door zelf een bakkerij te beginnen, er bloem, water en zout te kneden op zoek naar het natuurlijke en rustieke brood van weleer.
Hij noemde zijn zaak: «Le Pain Quotidien».
De zaak straalt rust uit door het rustieke interieur en het meubilair van gerecycleerd hout, wat wil zeggen dat er geen boom is moeten verdwijnen om rustig aan te schuiven en je te ontspannen.
Enkel de beste ingrediënten worden uitgekozen: geurige kruiden, verse groenten en fruit en natuurlijk ons handgekneed artisanaal biologisch brood en onze typische biologische viennoiserie. Waar dat mogelijk is, gebruiken we biologische ingrediënten.
Neem plaats naast je nieuwe buur, deel onze bio chocoladepasta, en wees je ervan bewust dat je ook in het hartje van de stad één grote familie kan vormen.
In onze 'Confiturier' kan je de producten vinden die we zelf gecreëerd hebben : de confituur en chocoladepasta’s vind je terug op onze gemeenschappelijke tafel, de natuurlijke olijfolie op uw salades en dezelfde koffie die je drinkt in je favoriete Le Pain Quotidien.
Check it out on: www.lepainquotidien.com
En natuurlijk is er ook een 'Take a way'
Het assortiment en de mogelijkheden voor meeneemproducten kunnen verschillen van winkel tot winkel. Richt u daarom bij voorkeur rechtstreeks naar Le Pain Quotidien van uw keuze voor uw bestelling.
Le Pain Quotidien @t NYC:
- 1131 Madison Ave.
- 100 Grand St.
- 833 Lexington Ave.
- 922 7th Ave.
- 38 E.19th St.
- 1270 1ste Ave.
- 50 W. 72nd St.
- 10 5th Ave.
- 494 Amsterdam Ave.
- 60 W. 65th St.
- 252 E. 77th St.
- 124 7th Ave.
- 801 Broadway
- 70 W. 40th St.
- 550 Hudson St.
- 2463 Broadway
- 81 West Broadway
- 7 E. 53rd St.
- 937 2nd Ave.
- 1271 Ave. of the Americans
- Central Park, enter at 70th St.
- 52 9th Ave.
- 1309 Lexington Ave.
- 708 3rd Ave.
- 65 Bleecker St.
- 2 River Terace
Geen opmerkingen:
Een reactie posten